Ville Raivio kirjoittaa kansainvälisen tason tyyliblogissaan myös Nippanapasta: Keikarin Blogi           
Blogi on todellinen tietojätti vaatetuksen ja asusteiden saralla.

Media- ja asiakaspalaute

Kulutusjuhla.com:

Nippanapan laukkubisnes toimii paremmin kuin junan vessa

sunnuntai 25. tammikuuta 2009 klo 23.44 kirjoittajana Ilkka

Harvoinpa olen kuluttanut reilut 200 euroa shoppaamalla yhtä miellyttävästi kuin viime lauantaina nahkaliike Nippanapassa Liisankadulla Helsingissä. Nahkakäsityöläispajan ja myymälän toinen omistaja Jussi Neirtamo vakuutti sekä minut että muutkin asiakkaansa niin upeilla laukuillaan kuin ammattitaidonkaikuisella, mukavalla myyntipuheellaan. Hienoa, kun joku osaa hommansa, eikä lainkaan häpeile olla siitä ylpeä.

Olin jo jonkin aikaa haeskellut uutta olkalaukkua kauhtuneen, mutta hyvin vuosikausia palvelleen tilalle. Jollain sunnuntaikävelylllä jäin ihailemaan kyseisen liikkeen ikkunassa olleita antiikkipatinoituja laukkuja, eikä muualta sen jälkeen tuntunut löytyvän yhtään kelvollisia vaihtoehtoja. Niinpä oli eilen palattava Liisankadun kivijalkamyymälään.

Hämmästykseni kasvoi kovasti positiiviseen suuntaan, kun kävi ilmi, että laukut valmistetaan paikanpäällä myymälän takahuonessa, ja tarvittaessa tilaustyönä asiakkaan mittojen ja toiveiden mukaan ilman lisämäksua: “Ovat päässet nyt aika vähiin nämä mallit tässä hyllyssä, jos ei löydy sopivaa mallia tai oikeaa väriä, niin sellainen tehdään”, kertoi liikkeessään hyörinyt Neirtamo. Eivätkä “tehtaanmyymälähinnat” olleet lainkaan pahoja käsityönä laadukaista materiaaleista tehdyiksi: laukkumalli, johon päädyin, maksoi 210 euroa. Tilauksen yhteydessä kyseltiin haluttavat taskut, lukot, leikkaukset ja värit — eihän tämmöiseen ylellisyyteen ole marketti-ihminen tottunut! Valmista pitäisi olla 3-4 viikon kuluttua, ilmoitus tulee tekstarilla.

Kädentaidot ovat muutoinkin erityissuojeluksessani, ja etenkin nykyisessä taloustilanteessa sitä pyrkii hankkimaan kestävää ja lähellä tuotettua laatutyötä, vaikka vähän kalliimpaakin (näennäis)hintaan. Kun vielä tuotevalikoima ja palveluasenne ovat näin kohdallaan, niin ei voi muuta kuin toivoa pariskunnalle ja yritykselle kaikkea hyvää. Lisää tällaista!

Sain kaupanteon yhteydessä kutsun myös Helsingin Käsityö- ja Teollisuusyhdistyksen järjestämille Yksilöllisen käsityön päiville Kaapelitehtaan Puristamoon 5.-8.2. Luvassa on esitteen mukaan niin työnäytöksiä kuin näytteilleasettajien käsityötuotteitakin. Eikä maksa mitään. Taidanpa käydä katsomassa.

PDF-tiedostoYksilollisyys ja laatu nippanapan valttikortteina.pdf (146 kB)
Sama Helsingin kaupungin elinkeinopalvelun juttu pdf-tiedostona